zondag 1 maart 2015

Avond

Ik lig op de bank aan mijn roman in wording te werken. V. komt erbij zitten en even later verschijnt ook S. Omdat ze allebei een koptelefoon ophebben is ‘gezellig’ niet helemaal het juiste woord. Mijn eerste reactie is om ze weg te sturen, want ik ben immers aan het werk.
    ‘Waarom kom je hier zitten als je toch alleen maar op die stomme iPod van je zit?’ V. antwoordt niet.
    ‘Mogen we chips, papa?’ zegt S. luid. Hij heeft zijn koptelefoon nogal hard staan.
    Als ik ja zeg, weet ik zeker dat ik niet meer kan werken. Dan zit ik hier met twee chips etende pubers met koptelefoons op naar het scherm van mijn laptop te staren.
    ‘Waarom gaan jullie niet naar je eigen kamers?’
    ‘Wat?’ S. zet zijn koptelefoon af.
    ‘Het is goed,' zeg ik, 'neem maar chips.’
    ‘Waar is L. eigenlijk?’
    ‘Die is aan het filmen.’ L. heeft een rol in een nieuwe kinderserie en komt pas laat thuis. Het valt me mee dat het hem opvalt. Ik klap mijn laptop dicht en kijk naar mijn jongens met hun bakjes chips en hun apparaten. Elke keer verbaas ik me weer hoe verschillend twee broertjes kunnen zijn. Ze maken de vreselijkste ruzie, en vijf minuten later zitten ze gebroederlijk naast elkaar op de bank een spelletje te doen.
    Ik probeer te lezen maar kan me niet concentreren vanwege het gekraak van de chips.
    ‘Heb je nog nagedacht over wat je met je school gaat doen?’ vraag ik aan S. Als hij mij van mijn boek houdt, kan ik hem ook best van zijn game houden, lijkt me.
    ‘Moet dat nú, papa?’
    ‘Ik was gewoon benieuwd. Ga je nog proberen om over te gaan, of laat je het erbij zitten.’
    ‘Ik weet het niet… Overgaan, denk ik.’ Hij hoopt dat dit het goede antwoord is, zodat hij weer verder kan gamen.
    ‘Gast!’ roept V. enthousiast. ‘Moet je dit zien: echt chill.’ Ze kijken naar iets op het scherm van V.’s iPod.
    ‘Mag ik het ook zien?’
    ‘Hahaha, hahaha.’ Ze zitten samen te lachen. V. met korte stoten, omdat hij nog maar net de baard in de keel heeft, en S. nog gewoon voluit. Ik voel me buitengesloten.
    ‘Waar kijken jullie naar?’
    ‘O, The living dead, papa. Wil je het ook zien?’ Hij houdt het minischermpje voor mijn ogen; ik probeer te begrijpen wat ik zie: autowrakken en diverse afgekloven lijken.
    ‘Dit is echt zó chill,’ zegt V.
    Ze beginnen weer te lachen. ‘Geef mij ook maar een bakje chips,’ mompel ik.
   

1 opmerking:

  1. Hallo iedereen die er zijn, ik weet dat je van mij denken waarom al deze getuigenissen op het internet, maar ik heb om het te doen, zodat alle personen die in mijn schoenen ook de vrede en harmonie te krijgen in hun verschillende thuis en relaties.
    Am mevrouw Elena Jackson uit Houston in de Verenigde staat, heb ik zeven jaar geleden getrouwd met mijn man en we hebben twee kinderen alles wat bewoog koel en mooie tot mijn man lopen in een hoer die ik en mijn man wendde zich tot grote vijanden voor 16 maanden , ik huilde en bijna opgaf, maar de goden zijn wijs dat ik werd benaderd door Dr Frank van de zwarte geest tempel en voor zover ik kan vertellen ontmoeten Dr Frank hersteld alle liefde, vrede en harmonie in mijn huis en nu mijn man zelfs houdt van me meer dan ooit tevoren, ben je daar huilen de hele dag met verdriet en verdriet in je hart gewoon stoppen met huilen en het bezit komen van jezelf na een tijdje contact deze e-mail adres en je bent 100% zeker van je liefde en vrede niet terug alleen dat alles wat het vissen die je niet begrijpt zeg hem zal hij zich te ontdoen van het voor je een keer.
    (BLACKSPIRITSTEMPE@GMAIL.COM)

    BeantwoordenVerwijderen