zondag 9 september 2012

Seks

 
Een beschrijving van mijn huwelijk met Bibian is niet compleet zonder iets over onze seks te zeggen. Dat vind ik niet makkelijk, omdat ik niet van plastische beschrijvingen van seks hou, en de details niemand iets aangaan. Ik ken bovendien heel weinig schrijvers die zonder obsceen te worden iets over het onderwerp weten te melden. Dat komt denk ik, omdat er zo’n taboe op rust en vrijwel niemand in staat is er vrij en zonder ‘bijgedachten’ over te praten.
Maar het speelde wel altijd een grote rol in ons huwelijk. Het schijnt dat in de meeste relaties het aantal keren dat je seks hebt in het eerste jaar, daarna in de hele rest van de relatie nooit meer wordt gehaald. Een weinig hoopgevende gedachte, zou ik zeggen.
Mijn ouders waren niet preuts en voedden mij ook niet zo op. Zij hadden er geen moeite mee aan mij, of aan anderen te laten zien dat ze elkaar leuk vonden. Zo gingen zij regelmatig samen in bad waarbij ze zich dan door mij toastjes met roerei en kopjes thee lieten serveren. (ben ik nog altijd goed in) Op vrijdagavonden was het niet de bedoeling dat ik na elven nog beneden kwam en ik wist heel goed waarom. Ter compensatie kreeg ik van mijn moeder allerlei lekkers toegestopt voor op mijn kamer.
Mijn vader vertelde mij dat hij als klein jongetje, een keer toen er bezoek was en er aan tafel hoogdravend over engelse literatuur gesproken werd, trots vertelde dat hij ook engels kon: ‘Oh my wife, my piemel stands so stijf’ (spreek uit op z’n engels). Mijn vooroorlogse opa verbleekte en stuurde hem onder de vreselijkste bedreigingen van tafel.
Bij Bibian thuis werd niet over het onderwerp gesproken. In haar late pubertijd werd ze door haar moeder wel eens voor hoer uitgemaakt als ze liet blijken dat ze een bepaalde jongen leuk vond. Bibian was erg verlegen en onzeker over zichzelf, dus dat kwam hard aan. Ik heb bij haar ouders nooit enig blijk van intimiteit bespeurd. Wel zoende mijn schoonmoeder mij altijd op m’n mond, waar ik een licht ongemakkelijk gevoel bij had. Bibian vond dat ik het maar als een compliment moest zien. Dat hield abrupt op toen ik, na jaren mijn mond te hebben gehouden, haar een keer aansprak op haar gedrag ten aanzien van haar enige dochter.
Ik denk dat ik wel kan zeggen dat ik altijd verliefd op Bibian ben geweest. Zij was voor mij de mooiste en de opwindendste vrouw die ik ooit had gezien. Ik vond haar overal lekker ruiken en proeven en kreeg nooit genoeg van haar. In het begin werd ze daar soms een beetje nerveus of lacherig van, maar dat veranderde met de jaren. Langzaam leerden we elkaar kennen en ontdekten we wat we wel en niet prettig vonden. Daar hoorden geen boetseerfilms of hulpstukken bij. Wij deden alles gewoon met z’n tweeën. Ik ben er van overtuigd dat een lange relatie met één iemand ook voor de seks tot veel meer diepgang en avontuur leidt dan vele kortstondige relaties. Als je maar eerlijk tegen elkaar durft te zijn. Ik realiseer me dat dit een uiterst Christelijk standpunt is, en dat monogamie mondiaal en historisch gezien moeilijk verdedigbaar is. Ik ken echter beide soorten relaties en kies – zonder te willen moraliseren - volmondig voor de diepgang en het plezier van de trouw aan één partner.7 opmerkingen:

 1. Heel mooi geschreven. wat een liefde spreekt er ook uit je verslag!
  En wat heerlijk dat Bibian NIETS van haar moeder heeft meegekregen
  en dat zijn wel een FANTASTISCHE MOEDER was voor jullie kindjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je gemis is heel groot, dit zijn zeldzame liefdes, diep en vervullend, met respect voor elkaar. Seks is daar vanzelfsprekend een onderdeel van en ook daarin kunnen mensen de diepte in gaan, wat meer vervulling geeft dan kwantiteit. Mooi dat je dit hebt mogen meemaken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klaas wat heb je dat weer mooi beschreven! Ik ben het helemaal met je eens. Ook ik ervaar die diepgang in ons huwelijk en ben zielsgelukkig en innig dankbaar dat ik hem (na een hartoperatie) nog heb! En die liefde van Bibian ben je niet kwijt, die zit voor altijd in je, ergens diep van binnen. Liefs, Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. twee gelijkgestemde zielen
  de liefde van je leven
  grensoverschrijdende liefde
  gelukkig leek ze niet op haar moeder
  je hebt het prachtig beschreven

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De diepgang van zwanen. Mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wow, wat een mooi getuigenis w.b. seks en het huwelijk.

  BeantwoordenVerwijderen